Publikationer
Nyarsbild.jpg

Tidlösa lärdomar från 2022

I dagarna lämnar vi ett händelsefullt 2022 bakom oss för att kliva in i 2023. Under det gångna året har vi mötts av stor geopolitisk osäkerhet och en turbulent marknad. I sådana tider ser vi tydligt att vi som rådgivare kan bidra lite extra till den ekonomiska trygghetskänslan. Vår målsättning är att du som kund alltid ska känna dig finansiellt trygg - oavsett hur marknaden beter sig. Under året har vi stött på frågor som:

Borde jag göra något annorlunda i min portfölj?

Det är lätt att känna att man behöver agera när omvärlden bjuder på turbulens. Tips för den som lätt hamnar i dessa tankebanor hittas här.

Hur ska jag tänka i stället?

Den långsiktige investeraren är principfast när marknaden står i gungning. Men hur ska man veta vilka principer som är de bästa att följa? Vi har gjort en lista med fem grunder som står pall under olika typer av tider. Den hittar du här.

Vem är bäst lämpad för att hjälpa mig reda ut dessa tankar?

På rådgivningsmarknaden finns det många olika alternativ att välja mellan och det är inte alltid enkelt att navigera. Tidigare i år gick vi igenom hur man gör en grundläggande hälsokoll på sin finansiella rådgivare, ny som gammal, vilken kan göra valet lite enklare. Missade du den? Då hittar du den här.

Vi på Lyra vill önska dig ett riktigt Gott Nytt år!

Vi på Lyra är väldigt stolta över att ha fått förvalta förtroendet som er personliga CFO under 2022. Vi är också glada över att ha fått välkomna våra nya medarbetare Dzanila, Alexander och Sarah under det gångna året. Nu ser vi fram emot att under 2023 fortsatt hjälpa människor att känna ekonomisk frihet, en välförvaltad förmögenhet i taget. Med dessa ord vill vi önska just dig ett riktigt Gott Nytt år!

Relaterade artiklar

man-laser.jpg

Pengar - måste det vara en källa till stress?

Enligt en ny studie är pengar den främsta källan till stress hos de flesta människor. Vissa kanske tror att den stress som associeras med pengar försvinner när ens bankkonto når en viss summa. I verkligheten är det inte fullt så enkelt.

vardet-av-en-finansiell-radgivare.jpg

Värdet av en ekonomisk helhet i harmoni

På Lyra pratar vi ofta om en ekonomisk helhet i harmoni, men vad betyder det egentligen? Frågar du oss, innebär det att samtliga delar av ekonomin balanserar med varandra. Vi utgår från vårt ramverk ”Pusselbitarna”, som består av portföljen, känslorna, familjen och finanserna, för att skapa en holistisk helhetsbild utifrån varje individ.

marcus-hansson_radgivning-for-elitidrottare.jpg

Lyra välkomnar Marcus Hansson som ny delägare

Lyra är stolta över att meddela att Marcus Hansson nu har blivit delägare i företaget. Marcus har sedan 2020 arbetat som rådgivare på Lyra och klev under 2023 in som CIO i vår ledningsgrupp.