Publikationer
Nyarsbild.jpg

Tidlösa lärdomar från 2022

I dagarna lämnar vi ett händelsefullt 2022 bakom oss för att kliva in i 2023. Under det gångna året har vi mötts av stor geopolitisk osäkerhet och en turbulent marknad. I sådana tider ser vi tydligt att vi som rådgivare kan bidra lite extra till den ekonomiska trygghetskänslan. Vår målsättning är att du som kund alltid ska känna dig finansiellt trygg - oavsett hur marknaden beter sig. Under året har vi stött på frågor som:

Borde jag göra något annorlunda i min portfölj?

Det är lätt att känna att man behöver agera när omvärlden bjuder på turbulens. Tips för den som lätt hamnar i dessa tankebanor hittas här.

Hur ska jag tänka i stället?

Den långsiktige investeraren är principfast när marknaden står i gungning. Men hur ska man veta vilka principer som är de bästa att följa? Vi har gjort en lista med fem grunder som står pall under olika typer av tider. Den hittar du här.

Vem är bäst lämpad för att hjälpa mig reda ut dessa tankar?

På rådgivningsmarknaden finns det många olika alternativ att välja mellan och det är inte alltid enkelt att navigera. Tidigare i år gick vi igenom hur man gör en grundläggande hälsokoll på sin finansiella rådgivare, ny som gammal, vilken kan göra valet lite enklare. Missade du den? Då hittar du den här.

Vi på Lyra vill önska dig ett riktigt Gott Nytt år!

Vi på Lyra är väldigt stolta över att ha fått förvalta förtroendet som er personliga CFO under 2022. Vi är också glada över att ha fått välkomna våra nya medarbetare Dzanila, Alexander och Sarah under det gångna året. Nu ser vi fram emot att under 2023 fortsatt hjälpa människor att känna ekonomisk frihet, en välförvaltad förmögenhet i taget. Med dessa ord vill vi önska just dig ett riktigt Gott Nytt år!

Relaterade artiklar

marcus-hansson_radgivning-for-elitidrottare.jpg

Vad utmärker rådgivning för elitidrottare?

Visste ni att vi har en före detta fotbollsspelare i teamet? Vår rådgivare, Marcus Hansson började sin yrkesverksamma karriär som spelare i allsvenskan innan han anslöt sig till oss för tre och ett halvt år sedan. I sin rådgivning har han därför specialiserat sig lite extra på att hjälpa individer med idrottsbakgrund. Hur särskiljer sig då en idrottssituation ur ett rådgivningsperspektiv? Vi kollade läget med Marcus.

cefex-atercertifiering-2023.jpg

Lyra blir certifierade av CEFEX för femte året i rad

Den oberoende organisationen CEFEX har återigen besökt Lyra för att granska oberoendet i våra processer. Vi är glada att meddela att vi för fjärde året har fått utmärkelsen som CEFEX-certifierad investeringsrådgivare.

bolaneranta.jpg

När är det läge att binda bolåneräntan?

Det senaste året har bolåneräntorna stigit snabbt och medfört betydande kostnadsökningar för bostadsägare. Vi möter därför just nu många frågor kring när och hur man bör binda sin ränta. I den här insikten utforskar vi olika sätt att resonera kring det hela.