Publikationer
Fran-semesterinspiration-till-finansiell-livsplan.jpg

Investera för livet - med en finansiell livsplan

Under en lång och skön semester får många tid till att reflektera över sin tillvaro. Man får kanske tillfälle att identifiera sådant man trivs med såväl som sådant man vill förändra inför hösten. Vi brukar säga att det som händer i livet påverkar din ekonomi och det som händer med din ekonomi påverkar livet. Ett sätt att ta vara på semesterns tankar och inspiration är därför att skapa sig en finansiell livsplan som stakar ut vägen framåt.

Vad är en finansiell livsplan?

Låt oss säga att du vill starta en korvkiosk. Innan du hyr lokal, köper in korv och korvbröd eller anställer personal så behöver du förbereda dig. Du behöver hitta ett passande läge för kiosken, lokalisera din målgrupp och lista ut vilka korvar som passar dem bäst. Allt detta sammanfattar du sannolikt i en affärsplan.

Det kanske låter självklart att en verksamhet behöver en affärsplan, men få resonerar på samma sätt när det kommer till det privata livet. Likt en affärsplan är en finansiell livsplan ett övergripande dokument som kartlägger din ekonomiska situation, var du befinner dig idag och var vill du vara. Med planen som grund kan man sedan bearbeta de områden som behövs för fylla gapet mellan nuläge och målbild. (Dessa områden beskriver vi som vårt pussel). Vi tror att alla individer gynnas av att skapa en finansiell livsplan och därför utgör en sådan plan grunden för samarbetet med alla våra kunder.

Tre anledningar till att alla behöver en finansiell livsplan

Varför är det då så bra med en finansiell livsplan? Vi sammanfattar tre enkla anledningar:

Det handlar om dig

Du är huvudpersonen i ditt liv. Genom att kartlägga mål och drömmar ökar sannolikheten att de uppfylls.

Din karta och vägvisare

Ibland går man vilse på vägen och behöver något att luta sig mot. Din rådgivare och din finansiella plan underlättar beslutfattandet vid eventuella vägskäl som kan dyka upp.

Finansiell lugn och ro

Genom den finansiella livsplanen får du kontroll över din ekonomiska situation. Det är vad vi kallar ekonomisk frihet, på riktigt.

Vi hjälper dig

Vill du att vi berättar mer och hjälper dig att ta fram en finansiell livsplan? Hör gärna av dig.

Relaterade artiklar

Insikt-kostnader-bild.png

Vet du hur mycket du betalar?

Att fondinvesteringar kostar pengar kommer inte som någon direkt överraskning. Men ser man egentligen alla kostnader i en aktiefond och vad gömmer sig under ytan?

det-har-betyder-ekonomisk-frihet-for-mig.jpg

Det här betyder ekonomisk frihet för mig - vår VD Sara har ordet

Vi hjälper folk till ekonomisk frihet, men vad betyder det egentligen? Vår VD Sara förklarar närmre vad vi avser med begreppet och vad det betyder för just henne.

Nyarsbild.jpg

Tidlösa lärdomar från 2022

I dagarna lämnar vi ett händelsefullt 2022 bakom oss för att kliva in i 2023. Vi tittar tillbaka på tidlösa lärdomar från det gångna året.