Publikationer
lyra-financial-wealth.jpg

Lyra blir certifierade av CEFEX för femte året i rad

Den oberoende organisationen CEFEX har återigen besökt Lyra för att granska oberoendet i våra processer. Vi är glada att meddela att vi för fjärde året i rad har fått utmärkelsen som CEFEX-certifierad investeringsrådgivare.

Vår VD, Sara Clason säger:

Lyra grundades med ett tydligt mål: att sätta en ny standard för hur finansiell rådgivning ska gå till.  Det är därför viktigt för oss att arbeta för kontinuerlig förbättring och ökat värde i vårt kunderbjudande. Vi brinner för att göra det som är bäst för våra kunder – därför har vi valt att årligen bli granskade och kvalitetssäkrade av CEFEX (Centre for Fiduciary Excellence). CEFEX-stämpeln är ett bevis på att våra processer och arbetssätt är väl utarbetade och grundade i god praxis, så att vi kan hjälpa våra kunder att ta sunda, objektiva och konsekventa beslut.

OM CEFEX

CEFEX är en oberoende organisation som granskar företag som tillhandahåller finansiella tjänster. Organisationen genomför tillsammans med branschexperter djupgående granskningar för att förbättra och kvalitetssäkra oberoende verksamheter.

Certifieringen bekräftar att vi är oberoende på riktigt och att du kan förvänta dig att vi:

·         Alltid agerar för kundens bästa

·         Enbart tar betalt för vår kunskap och att vår prissättning är transparent

·         Behandlar alla kunder lika och utför våra uppgifter på ett noggrant sätt

Relaterade artiklar

man-laser.jpg

Pengar - måste det vara en källa till stress?

Enligt en ny studie är pengar den främsta källan till stress hos de flesta människor. Vissa kanske tror att den stress som associeras med pengar försvinner när ens bankkonto når en viss summa. I verkligheten är det inte fullt så enkelt.

vardet-av-en-finansiell-radgivare.jpg

Värdet av en ekonomisk helhet i harmoni

På Lyra pratar vi ofta om en ekonomisk helhet i harmoni, men vad betyder det egentligen? Frågar du oss, innebär det att samtliga delar av ekonomin balanserar med varandra. Vi utgår från vårt ramverk ”Pusselbitarna”, som består av portföljen, känslorna, familjen och finanserna, för att skapa en holistisk helhetsbild utifrån varje individ.

marcus-hansson_radgivning-for-elitidrottare.jpg

Lyra välkomnar Marcus Hansson som ny delägare

Lyra är stolta över att meddela att Marcus Hansson nu har blivit delägare i företaget. Marcus har sedan 2020 arbetat som rådgivare på Lyra och klev under 2023 in som CIO i vår ledningsgrupp.