Publikationer
Landscape_001-1632840292.jpg

Han sätter guldkant på fyra miljoner svenskars pension – möt Richard Gröttheim

För svenska folket är han känd som förvaltaren av soffliggarnas pensioner, numera är han också styrelseledamot på Lyra. Richard Gröttheim har en lång erfarenhet inom finansbranschen och har sedan 1985 hunnit arbeta på Riksbanken, med fondförvaltning och som VD på AP7.

Lyras och Richards vägar korsades genom en rekommendation från Peter Norman, en exekutiv rådgivare åt oss på Lyra. Richard och Peter arbetade tidigare tillsammans med utvecklingen av AP7. Lyra och sjunde AP-fonden ligger nära varandra värderingsmässigt och i termer av investeringsprinciper, vilket är ett stort plus när vi arbetar för att driva Lyras verksamhet framåt.

Vi på Lyra är glada och stolta att Richard valt att engagera sig i vårt arbete för en mer transparent finansbransch. Tillsammans hjälper vi fler att få uppleva ekonomisk frihet. På riktigt.

”Historiskt har finansbranschen haft tendenser att vara sluten och bristande i sin transparens. Lyra särskiljer sig i mängden genom sin kreativitet och unika affärsmodell”

Vad är ekonomisk frihet för dig?

Balans i tillvaron går att skapa på olika sätt, bland annat genom att planera sin ekonomiska ställning och sina placeringar. När situationen är i harmoni infinner sig ett lugn - det är ekonomisk frihet för mig.

Relaterade artiklar

man-laser.jpg

Pengar - måste det vara en källa till stress?

Enligt en ny studie är pengar den främsta källan till stress hos de flesta människor. Vissa kanske tror att den stress som associeras med pengar försvinner när ens bankkonto når en viss summa. I verkligheten är det inte fullt så enkelt.

vardet-av-en-finansiell-radgivare.jpg

Värdet av en ekonomisk helhet i harmoni

På Lyra pratar vi ofta om en ekonomisk helhet i harmoni, men vad betyder det egentligen? Frågar du oss, innebär det att samtliga delar av ekonomin balanserar med varandra. Vi utgår från vårt ramverk ”Pusselbitarna”, som består av portföljen, känslorna, familjen och finanserna, för att skapa en holistisk helhetsbild utifrån varje individ.

marcus-hansson_radgivning-for-elitidrottare.jpg

Lyra välkomnar Marcus Hansson som ny delägare

Lyra är stolta över att meddela att Marcus Hansson nu har blivit delägare i företaget. Marcus har sedan 2020 arbetat som rådgivare på Lyra och klev under 2023 in som CIO i vår ledningsgrupp.