Publikationer
Landscape_001-1632840292.jpg

Han sätter guldkant på fyra miljoner svenskars pension – möt Richard Gröttheim

För svenska folket är han känd som förvaltaren av soffliggarnas pensioner, numera är han också styrelseledamot på Lyra. Richard Gröttheim har en lång erfarenhet inom finansbranschen och har sedan 1985 hunnit arbeta på Riksbanken, med fondförvaltning och på AP7 där han i dagsläget är VD.

Lyras och Richards vägar korsades genom en rekommendation från Peter Norman, en exekutiv rådgivare åt oss på Lyra. Richard och Peter arbetade tidigare tillsammans med utvecklingen av AP7. Lyra och sjunde AP-fonden ligger nära varandra värderingsmässigt och i termer av investeringsprinciper, vilket är ett stort plus när vi arbetar för att driva Lyras verksamhet framåt.

Vi på Lyra är glada och stolta att Richard valt att engagera sig i vårt arbete för en mer transparent finansbransch. Tillsammans hjälper vi fler att få uppleva ekonomisk frihet. På riktigt.

”Historiskt har finansbranschen haft tendenser att vara sluten och bristande i sin transparens. Lyra särskiljer sig i mängden genom sin kreativitet och unika affärsmodell”

Vad är ekonomisk frihet för dig?

Balans i tillvaron går att skapa på olika sätt, bland annat genom att planera sin ekonomiska ställning och sina placeringar. När situationen är i harmoni infinner sig ett lugn - det är ekonomisk frihet för mig.

Relaterade artiklar

cefex-atercertifiering-2023.jpg

Lyra blir certifierade av CEFEX för femte året i rad

Den oberoende organisationen CEFEX har återigen besökt Lyra för att granska oberoendet i våra processer. Vi är glada att meddela att vi för fjärde året har fått utmärkelsen som CEFEX-certifierad investeringsrådgivare.

bolaneranta.jpg

När är det läge att binda bolåneräntan?

Det senaste året har bolåneräntorna stigit snabbt och medfört betydande kostnadsökningar för bostadsägare. Vi möter därför just nu många frågor kring när och hur man bör binda sin ränta. I den här insikten utforskar vi olika sätt att resonera kring det hela.

Insikt-kostnader-bild.png

Vet du hur mycket du betalar?

Att fondinvesteringar kostar pengar kommer inte som någon direkt överraskning. Men ser man egentligen alla kostnader i en aktiefond och vad gömmer sig under ytan?