Publikationer
Per-Anders-Fasth-Styrelseportratt.jpg

Från Världsbanken till Lyra – möt Per Anders Fasth

Det finns få med så gedigen meritlista inom finansbranschen som vår ordförande, Per Anders Fasth. Hans karriär startade med en magisterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har därefter tagit honom till ledande positioner i olika banker såväl som välrenommerade managementkonsultbolag som McKinsey. Idag har han mer än två årtionden av kombinerad styrelseerfarenhet och har agerat rådgivare för Världsbanken bland annat.

Lyras och Per Anders vägar korsades genom ett basketlag i Stockholm, där vår VD spelar tillsammans med Per Anders fru. Numera arbetar vi för ekonomisk frihet tillsammans, på en robust delad värdegrund.

”Första gången jag kom i kontakt med Lyra imponerades jag starkt av deras affärsidé och upplägg. Företaget är en frisk fläkt i en traditionell bransch och drivs av proffsiga individer med rätt värderingar.”

Vad är ekonomisk frihet för dig?

De flesta förknippar begreppet ekonomisk frihet med att ha en viss mängd pengar på kontot. För mig handlar begreppet snarare om det lugn som infinner sig när jag har friheten att göra det jag vill utan att behöva oroa mig. Det handlar också om att säkerställa att min familj och de runtomkring mig har det bra.

Relaterade artiklar

man-laser.jpg

Pengar - måste det vara en källa till stress?

Enligt en ny studie är pengar den främsta källan till stress hos de flesta människor. Vissa kanske tror att den stress som associeras med pengar försvinner när ens bankkonto når en viss summa. I verkligheten är det inte fullt så enkelt.

vardet-av-en-finansiell-radgivare.jpg

Värdet av en ekonomisk helhet i harmoni

På Lyra pratar vi ofta om en ekonomisk helhet i harmoni, men vad betyder det egentligen? Frågar du oss, innebär det att samtliga delar av ekonomin balanserar med varandra. Vi utgår från vårt ramverk ”Pusselbitarna”, som består av portföljen, känslorna, familjen och finanserna, för att skapa en holistisk helhetsbild utifrån varje individ.

marcus-hansson_radgivning-for-elitidrottare.jpg

Lyra välkomnar Marcus Hansson som ny delägare

Lyra är stolta över att meddela att Marcus Hansson nu har blivit delägare i företaget. Marcus har sedan 2020 arbetat som rådgivare på Lyra och klev under 2023 in som CIO i vår ledningsgrupp.