Publikationer
Per-Anders-Fasth-Styrelseportratt.jpg

Från Världsbanken till Lyra – möt Per Anders Fasth

Det finns få med så gedigen meritlista inom finansbranschen som vår ordförande, Per Anders Fasth. Hans karriär startade med en magisterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och har därefter tagit honom till ledande positioner i olika banker såväl som välrenommerade managementkonsultbolag som McKinsey. Idag har han mer än två årtionden av kombinerad styrelseerfarenhet och har agerat rådgivare för Världsbanken bland annat.

Lyras och Per Anders vägar korsades genom ett basketlag i Stockholm, där vår VD spelar tillsammans med Per Anders fru. Numera arbetar vi för ekonomisk frihet tillsammans, på en robust delad värdegrund.

”Första gången jag kom i kontakt med Lyra imponerades jag starkt av deras affärsidé och upplägg. Företaget är en frisk fläkt i en traditionell bransch och drivs av proffsiga individer med rätt värderingar.”

Vad är ekonomisk frihet för dig?

De flesta förknippar begreppet ekonomisk frihet med att ha en viss mängd pengar på kontot. För mig handlar begreppet snarare om det lugn som infinner sig när jag har friheten att göra det jag vill utan att behöva oroa mig. Det handlar också om att säkerställa att min familj och de runtomkring mig har det bra.

Relaterade artiklar

cefex-atercertifiering-2023.jpg

Lyra blir certifierade av CEFEX för femte året i rad

Den oberoende organisationen CEFEX har återigen besökt Lyra för att granska oberoendet i våra processer. Vi är glada att meddela att vi för fjärde året har fått utmärkelsen som CEFEX-certifierad investeringsrådgivare.

bolaneranta.jpg

När är det läge att binda bolåneräntan?

Det senaste året har bolåneräntorna stigit snabbt och medfört betydande kostnadsökningar för bostadsägare. Vi möter därför just nu många frågor kring när och hur man bör binda sin ränta. I den här insikten utforskar vi olika sätt att resonera kring det hela.

Insikt-kostnader-bild.png

Vet du hur mycket du betalar?

Att fondinvesteringar kostar pengar kommer inte som någon direkt överraskning. Men ser man egentligen alla kostnader i en aktiefond och vad gömmer sig under ytan?