Publikationer
det-har-betyder-ekonomisk-frihet-for-mig.jpg

Det här betyder ekonomisk frihet för mig - vår VD Sara har ordet

Sara Clason
Sara Clason Insikter

När jag får frågan om vad jag jobbar med, brukar jag svara att jag hjälper folk till ekonomisk frihet. Det kan kanske först uppfattas som kaxigt eller överdrivet, men för mig är det ett välgrundat svar, vars ursprung finns i historien om hur Lyra blev till. Låt mig ge dig en kort bakgrund:

Vår bransch har ett problem: folk litar inte på bankmän. Med tanke på vad vi vet om hur den fungerar, så är det kanske inte så konstigt? Många rådgivare säljer stora drömmar som förklär höga förvaltningskostnader som äter upp avkastning, bit för bit. Vi startade Lyra för att ändra på detta. Vi har upplevt problemen – såväl som industri-insiders och som kunder. Vi har också upplevt den enorma betydelse som bra finansiell rådgivning kan ha för människor – med rådgivare som sätter dem i centrum och ser till deras drömmar, visioner och orosmoment. Missförstå mig inte, på Lyra erbjuder vi dig inte ett löfte om ekonomisk frihet i form av ekonomiskt oberoende. Vårt löfte till dig är att bry oss om dig och din situation genom att arbeta med dina pengar på ett meningsfullt sätt. Detta för att du då, förhoppningsvis, ska känna dig ekonomiskt fri.

Låter det fortfarande otydligt? I teamet tar vi oss regelbundet en funderare kring vad begreppet betyder för var och en av oss. Det finns självklart gemensamma nämnare i allas våra definitioner, samtidigt som vi också har våra individuella uppfattningar, baserat på personliga erfarenheter. För mig personligen, kan ekonomisk frihet sammanfattas i tre enkla ord:

Lugn

Som infinner sig när jag vet att mina pengar jobbar mot mina finansiella mål.

Tillit

Som uppstår när jag vet att hjälpen jag får är oberoende och att rådgivaren sätter mina intressen först, ingen annans.

Kontroll

Som innebär att jag själv har satt en finansiell plan och att jag vet att någon finns där för att hjälpa mig följa den.

Som rådgivare påminner jag ofta mina kunder om att pengar betyder olika saker för oss alla och att ingenting är rätt eller fel. Ovan ord är enbart exempel på sådant som får mig att känna mig ekonomiskt fri. Avslutningsvis vill jag därför uppmana dig att ta en personlig funderare – vad betyder ekonomisk frihet för just dig? Behöver du göra något annorlunda för att ta dig dit?

Relaterade artiklar

Insikt-kostnader-bild.png

Vet du hur mycket du betalar?

Att fondinvesteringar kostar pengar kommer inte som någon direkt överraskning. Men ser man egentligen alla kostnader i en aktiefond och vad gömmer sig under ytan?

Nyarsbild.jpg

Tidlösa lärdomar från 2022

I dagarna lämnar vi ett händelsefullt 2022 bakom oss för att kliva in i 2023. Vi tittar tillbaka på tidlösa lärdomar från det gångna året.

Oberoende-radgivning-1667897320.jpg

Tre fördelar med oberoende finansiell rådgivning

Oberoende är ett begrepp som man hör lite här och var - men vad innebär det i praktiken och vilket värde kan det skapa för dig? I det här inlägget listar vi tre av de olika sätt som en oberoende rådgivare kan bidra till att du uppnår dina finansiella mål.

Sara Clason

Önskar du komma i kontakt med Sara Clason och vill veta mer?

Fyll i formuläret så kontaktar jag dig inom kort.