När det kommer till ekonomisk psykologi och förhandlingsteknik är vår styrelseledamot Johan Lagerbjelke en riktig expert. När förhandlingsteknik var nytt i Sverige var han med och startade den första akademiska kursen om ämnet, på Handelshögskolan i Stockholm.
Lyras och Johans vägar korsades i vår jakt på verktyg att förfina kundupplevelsen med. Johan höll en kurs i värdeskapande tjänsteförsäljning och träffade därigenom vår VD. Sedan dess har vi tillsammans utvecklat Lyras verksamhet – bland annat genom att förstärka värdet för kunden i vår process.
”Jag fastnade för det sunda och hederliga i Lyras affärsidé, som bygger på att göra det som är bäst för kunden. Det krävs skickliga och bra människor för att driva den här typen av verksamhet och det är en förutsättning jag tycker att vi har på plats.”
För vissa är ekonomisk frihet en direktöversättning av ekonomiskt oberoende. För mig är ekonomisk frihet en känsla snarare än ett tillstånd. Genom en tydlig ekonomisk struktur kan jag göra det jag vill och känna mig trygg i att min situation är tillräcklig.
Sommaren närmar sig, och många ser fram emot en välförtjänt ledighet med familjen. Förutom att njuta av tiden ihop, är sommarlovet också ett bra tillfälle att prata med barnen om något som sällan kommer upp vid middagsbordet – pengar.
Sommaren 2004 förberedde Google sin börsnotering. Händelsen förväntades få stor påverkan på de anställdas liv, då börsintroduktionen över en natt skulle skapa hundratals nya miljonärer. Det innebar både spännande möjligheter och viktiga ekonomiska beslut.
Många föräldrar funderar på hur de kan ge sina barn något som verkligen gör skillnad – inte bara här och nu, utan också i framtiden. Vi föreslår en gåva som fortsätter att ge värde över tid: en som inspirerar till meningsfulla samtal inom familjen och rustar nästa generation för ett självständigt liv. Här utforskar vi varför en djupare förståelse för pengar och dess värde kan vara en av de finaste gåvorna du kan ge, både till dig själv och dina barn.